Werkwijze

joeh

Balans is een van de meest belangrijke dingen bij het ontwikkelen en behouden van een gezond voedingspatroon. Een gezonde leefstijl houdt niet in dat u alleen maar strikt gezond eet, maar bestaat juist uit een mooie balans tussen gezond eten en lekker genieten van de dingen die u lekker en belangrijk vindt.

Ieder mens is anders. Ieder lichaam heeft andere behoeften en iedere persoon heeft andere wensen en mogelijkheden. Deze factoren zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd, geslacht, levensstijl, gezondheid, klachten en ook je karakter. Het is dus ontzettend belangrijk dat we uw huidige situatie zo goed mogelijk in kaart brengen. Zo zorgen we er samen voor dat u persoonlijk en passend advies en de juiste begeleiding krijgt. Alleen op die manier kunt u uw doelen behalen.

Voedingsadvies op maat geven kan alleen door samen te werken. Samen kunnen we ontdekken en bespreken wat voor u mogelijk is, wat bij u past en wat u nodig heeft. Om te zorgen dat we dit kunnen bereiken hanteer ik de volgende werkwijze:

 

U neemt contact met mij op

Door middel van een verwijzing van uw huisarts, een andere specialist of op eigen initiatief kunt u een afspraak maken. Via de telefoon bespreken we alvast kort uw situatie en maken we een afspraak voor een intakegesprek. U kunt hiervoor naar mijn praktijk komen, maar ook een huisbezoek is mogelijk. Het is van belang dat u een geldig legitimatiebewijs mee naar het eerste consult neemt. Heeft u een verwijzing van een arts of andere professional, dan dient u die ook mee te nemen.

Eerste consult (intakegesprek)

Het eerste consult is ook wel een intakegesprek. We zullen in ongeveer 60 minuten uitgebreid uw situatie en hulpvraag bespreken. Mijn doel is om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van uw situatie, zodat we vervolgens aan de slag kunnen met het maken van een advies op maat. Ik zal tijdens het intakegesprek dan ook verschillende vragen stellen over onder andere uw gezondheid, huidige eetpatroon, daginvulling, gezinssamenstelling en uw persoonlijke doelen. Daarnaast kan het zo zijn dat ik kijk naar uw lichaamssamenstelling door u te wegen en meten.

Wanneer u klachten of een aandoening heeft zal ik u ook alvast wat uitleg geven over uw ziektebeeld en de relatie met een gezond, passend voedingspatroon. Ten slotte stellen we samen een aantal haalbare en realistische doelen op, die passen binnen uw leefstijl en mogelijkheden. Indien gewenst maken we samen een persoonlijk voorbeeld dagmenu en ik geef u meteen al wat tips en adviezen mee waar u mee aan de slag kunt gaan.

 

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten richten we ons op het verloop van de behandeling. Tijdens deze consulten bespreken we in 30 of 15 minuten (in overleg, zie verder) uitgebreid hoe het met u gaat. Heeft u vragen of loopt u tegen bepaalde dingen aan die het aannemen of behouden van een gezond voedingspatroon in de weg staan?  Samen gaan we ook op zoek naar oplossingen voor problemen en is er uiteraard ruimte voor al uw vragen. Ik zal uw vragen beantwoorden en u voorzien van de benodigde kennis en eventueel vaardigheden. Daarnaast zal ik u zo goed mogelijk proberen te stimuleren en motiveren!

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van korte vervolgconsulten. Deze consulten duren 15 minuten en kunnen heel zinvol zijn wanneer u op de juiste weg bent, maar wel die stok achter de deur nodig heeft. We bespreken dan kort maar krachtig wat goed, maar ook wat minder goed gaat.

Samen kijken we dus naar de alle mogelijkheden die u kunnen helpen.  Zo kan ik bijvoorbeeld ook bij u thuis komen en eens met u mee kijken in de keuken of we kunnen samen naar de supermarkt, zodat ik u kan laten zien hoe je nu eigenlijk producten met elkaar vergelijkt en wat de gezondere keuzes zijn. Dit zijn allemaal mogelijkheden waar we over in gesprek kunnen gaan. Helpen ze u met het behalen van uw doelen? Dan ga ik graag met u op deze manier aan de slag! Ik vind het prettig wanneer u aangeeft waar uw verwachtingen liggen en waar u behoefte aan heeft, zodat we samen kunnen kijken naar een invulling hiervan. Ik sta op dit gebied overal voor open!