joeh

Balans is een van de meest belangrijke dingen bij het ontwikkelen en behouden van een gezond voedingspatroon. Een gezonde leefstijl houdt niet in dat je alleen maar strikt gezond eet, maar bestaat juist uit een mooie balans tussen gezond eten en lekker genieten van de dingen die jij lekker en belangrijk vindt.

Ieder mens is anders. Ieder lichaam heeft andere behoeften en iedere persoon heeft andere wensen en mogelijkheden. Deze factoren zijn onder andere afhankelijk van leeftijd, geslacht, levensstijl, gezondheid, klachten en ook je karakter. Het is dus ontzettend belangrijk dat we jouw huidige situatie zo goed mogelijk in kaart brengen. Zo zorgen we er samen voor dat een persoonlijk en passend advies en de juiste begeleiding volgt. 

Voedingsadvies op maat geven kan alleen door samen te werken. Samen kunnen we ontdekken en bespreken wat mogelijk is, wat bij jouw past en wat jij nodig heeft. Om te zorgen dat we dit kunnen bereiken hanteer ik de volgende werkwijze:

 

Neem contact op

Door middel van een verwijzing van de huisarts, een andere specialist of op eigen initiatief is een afspraak maken mogelijk. Via de telefoon bespreken we alvast kort uw situatie en maken we een afspraak voor een intakegesprek bij één van onze diëtisten. Het is mogelijk dat je alvast een vragenlijst krijgt toegestuurd of dat wordt gevraagd om alvast enkele dagen je voeding bij te houden, zodat we het intakegesprek kunnen starten met een goede voorbereiding: en zo meer tijd hebben om dit te bespreken.

 

Eerste consult (intakegesprek)

Het eerste consult is ook wel een intakegesprek. We zullen in ongeveer 60 minuten uitgebreid jouw situatie en hulpvraag bespreken. Een intakegesprek is mogelijk op één van de praktijklocaties, maar ook een huisbezoek is mogelijk (een huisbezoek omdat naar de praktijk komen niet mogelijk is? Vraag dan even een verwijzing via de huisarts, zodat het huisbezoek kan worden vergoed).

Mijn doel is om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van jouw situatie, zodat we vervolgens aan de slag kunnen met het maken van een advies op maat. We zullen tijdens het intakegesprek dan ook verschillende vragen stellen over onder andere je gezondheid, huidige eetpatroon, dag invulling, gezinssamenstelling, klachten, persoonlijke doelen etc.. Daarnaast kan het zo zijn dat we je lichaamssamenstelling in kaart brengen.

Wanneer je klachten of een aandoening hebt, zullen we ook alvast wat uitleg geven over deze klachten/het ziektebeeld en de relatie met een gezond, passend voedingspatroon. Indien gewenst maken we samen een persoonlijk voorbeeld dagmenu en we geven altijd meteen tips en adviezen waar je mee aan de slag kan gaan en we bespreken hoe we het traject vervolgen.

Neem naar het intakegesprek altijd een geldig legitimatiebewijs mee en eventueel de verwijzing van de huisarts.

 

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten richten we ons op het verloop van de behandeling. Tijdens deze consulten bespreken we in 30 of 15 minuten (in overleg, zie verder) uitgebreid hoe het gaat. Heb je vragen of loop je tegen bepaalde dingen aan die het aannemen of behouden van een gezond voedingspatroon in de weg staan?  Samen gaan we ook op zoek naar oplossingen voor problemen en is er uiteraard ruimte voor al je vragen. Ik beantwoord je vragen en ga samen met jouw aan de slag om ervoor te zorgen dat je over de juiste kennis en vaardigheden gaat beschikken om een gezonde leefstijl aan te houden. Daarnaast zullen we je zo goed mogelijk proberen te stimuleren en motiveren!

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van korte vervolgconsulten. Deze consulten duren 15 minuten en kunnen heel zinvol zijn wanneer je op de juiste weg bent, maar wel die stok achter de deur nodig hebt. We bespreken dan kort maar krachtig wat goed, maar ook wat minder goed gaat.

Samen kijken we dus naar de alle mogelijkheden die jouw kunnen helpen.  Zo kunnen we bijvoorbeeld ook bij je thuis komen en eens met jouw mee kijken in de keuken of we kunnen samen naar de supermarkt, zodat we kunnen laten zien hoe je nu eigenlijk producten met elkaar vergelijkt en wat de gezondere keuzes zijn. Dit zijn allemaal mogelijkheden waar we over in gesprek kunnen gaan. Helpen ze jouw met het behalen van uw doelen? Dan gaan we graag met je op deze manier aan de slag. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat jij zélf een gezonde leefstijl kan behouden voor de lange termijn!