contact@suzannebekkers.nl

Suzanne Bekkers

Mijn naam is Suzanne Bekkers en ik ben diëtist, orthomoleculair therapeut en eigenaresse van diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers.

Mijn specialisaties zijn hormonale klachten (denk aan PCOS, PMS, endometriose en overgangsklachten) en darmklachten (zoals PDS). Bij deze klachten is mijn kennis als diëtiste in combinatie met de orthomoleculaire therapie heel waardevol.

Je kan met mij een online afspraak maken of op de volgende locaties: Son en Breugel, Sint-Oedenrode en Nistelrode.

Ook is het bij mij mogelijk om de EMB- bloedtest af te nemen, zowel online als op de praktijk. Lees hierover meer op gelijknamige pagina.

 

Wat zeggen cliënten…

“Ik voelde me bij Suzanne direct thuis. Ze is enthousiast en heeft verstand van zaken. Ze nam ook echt de tijd om uitleg te geven, hierdoor kon ik direct aan de slag.” – Francine, 40 jaar.

“Met hulp van Suzanne ben ik inmiddels 40 kg afgevallen! Dit had ik nooit verwacht… Praktische adviezen en vooral een persoonlijke aanpak, hebben voor mij het verschil gemaakt.” – Johan, 52 jaar.

“Ik ben gewend om de week voor mijn menstruatie niet te genieten te zijn: moe, prikkelbaar, buikpijn. Ik verbaas me er nog steeds over dat ik met de tips van Suzanne helemaal van deze klachten af ben gekomen. Wat een verademing, ook voor mijn partner, ha ha.” – Lisette, 26 jaar.

Bijscholingen en opleidingen

  • 2012/2016 – HBO studie Voeding en Diëtetiek
  • 2017 – Post HBO cursus: Voeding bij Kanker
  • 2017 – Bijscholing Koolhydraatbeperking (Henriëtte Verkoelen)
  • 2018 – Post HBO cursus: Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten
  • 2019 – Post HBO cursus: Voeding en Diabetes
  • 2019 – SOHF cursus: EMB / Energetisch Morfologische Bloedtest
  • 2019/2020 – SOHF opleiding Orthomoleculaire Therapie
  • 2021 – SOHF 5-daagse cursus: Orthomoleculair Specialist Hormonen
  • 2022 – Scholing: Integrale kijk op de menopauze

  • 2022/2023 – HBO vakopleiding hormoonspecialist

Hormoonspecialist – mijn verhaal

Mijn specialisatie en eindeloze interesse op het gebied van voeding in relatie tot hormonen, is niet zomaar ontstaan. Ook zelf weet ik maar al te goed wat een disbalans in je hormoonhuishouding met je kan doen en hoe lastig het kan zijn om je hormonen in balans te krijgen én houden.

Enkele jaren terug kreeg ik te horen dat ik PCOS had. Wat? Ik had nog nooit gehoord van deze term. Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling dat ik terug kon komen wanneer ik zwanger wilde worden… En tot die tijd? Ik kwam daar immers omdat ik klachten had, gingen we er dan niets aan doen?

Eenmaal thuis ontdekte ik dat PCOS een hormonale disbalans is, die enorm veel vage en vervelende klachten met zich mee kan brengen. Ook las ik dat 1 op de 10 vrouwen (!) hier mee kampt én kwam ik tot de ontdekking dat je hier zelf onwijs veel mee kan doen. Dat je dit niet ‘nou eenmaal hebt’, maar dat je hier zelf invloed op kan uitoefenen, gelukkig…

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met mijn achtergrond als diëtiste zelf ben gaan duiken in de relatie tussen voeding en je hormoonhuishouding. Van PMS tot de overgang. Onwijs interessant, leerzaam én waardevol wat je hier met voeding mee kan doen, want er zijn zo enorm veel vrouwen die onnodig met hormonale klachten rondlopen.

Ergens ben ik blij dat ik destijds deze uitslag kreeg, want dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nu dagelijks anders vrouwen kan helpen om van deze klachten af te komen!

Maak een afspraak