contact@suzannebekkers.nl

Orthomoleculaire Therapie

Ben jij jouw aanhoudende vage klachten ook beu? Kom je regulier maar niet verder? Kijk dan samen met ons verder op orthomoleculaire wijze en ontdek wat het voor je doet!

Wat is orthomoleculaire therapie?

De term ‘orthomoleculair’ komt het uit Grieks en betekent rechte of juiste moleculen. Bij de orthomoleculaire therapie wordt er dus gestreefd naar het optimaliseren van de moleculen van de mens, oftewel: het lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen om op die manier klachten en aandoeningen te voorkomen en behandelen.

Vanuit de orthomoleculaire therapie onderzoeken we hoe we het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Het doel is ervoor zorgen dat iedere cel van jouw lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt.

Hiervoor is het van belang dat je een volwaardig voedingspatroon hebt, puur natuur. Maar ook dat overige leefstijlfactoren (zoals beweging, ontspanning en slaap) op orde zijn.

Daarnaast kan suppletie in de vorm van natuurlijke en hoogwaardige vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden of bijvoorbeeld aminozuren en vetzuren ingezet worden om deze processen te ondersteunen. We kunnen dit met een energetische bloedtest ook inzichtelijk maken: kijk voor meer informatie hierover op de EMB pagina.

Wat doet een orthomoleculair diëtist?

Een orthomoleculair dietist is een diëtist die zich ook heeft gespecialiseerd in de orthomoleculaire therapie. Naast reguliere voedingsadviezen en dieetbegeleiding (waarvoor de diëtist HBO-geschoold is) neemt een orthomoleculair diëtist in de behandeling ook de principes vanuit de gevolgde orthomoleculaire studie mee.

Een orthomoleculair diëtist is dus uitgebreider geschoold dan een orthomoleculair therapeut. Naast de opleiding tot orthomoleculaire therapeut, heeft een orthomoleculair diëtist de opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd en staat deze geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.

Maak een afspraak