Boerenkool bowl
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 500 gram aardappel (zoete of gewone) (in blokjes)
- 2 el olijfolie
- 4 eieren
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 800 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 200 gram boerenkool
- 2 courgettes (in blokjes)
- 2 tl citroensap
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur circa 2 minuten. Zet opzij.
- Verdeel de aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 theelepel olijfolie en bak circa 25 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de eieren circa 4 minuten of langer naar smaak. Laat ze vervolgens schrikken onder koud water.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de knoflook aan toe en bak circa 30 seconden. Voeg vervolgens de paprika, champignons en courgette toe. Bak het geheel 3 à 4 minuten.
- Voeg vervolgens de kikkererwten en de boerenkool toe. Bak dit geheel nog zo’n 5 minuten.
- Wanneer de zoete aardappel klaar is haal je deze uit de oven. Verdeel de zoete aardappel over 4 kommen, voeg aan iedere kom één eitje en verdeel vervolgens ook het mengsel uit de pan over de kommen. Besprenkel het geheel met nog wat citroensap en bestrooi met de zonnebloempitten.
Smakelijk eten!