contact@suzannebekkers.nl

Dit heb je nodig (3 kleine pannenkoekjes)

  • 35 g havermout
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Scheutje plantaardige melk
  • 100 gram (diepvries)fruit
  • Optioneel: 1 el honing, 1 snuf zout en kaneel

Zo maak je het

  1. Vermaal de havermout in een keukenmachine of blender tot meel.
  2. Voeg 1 banaan, het ei, de melk, bakpoeder en de honing in een keukenmachine of een blender en blend tot een egaal beslag. Voeg nog wat melk of water toe wanneer je het beslag te dik vindt (let op, het hoeft niet zo vloeibaar te zijn als normaal pannenkoekbeslag).
  3. Snijd de tweede banaan in plakjes. Verhit een eetlepel olie in een pan. Giet een klein rondje van het beslag in de pan en leg hier bovenop een paar plakjes banaan. Bak ongeveer 3 minuten en keer de pannenkoek voorzichtig om met een spatel. Bak de onderkant nog een minuut. Doe dit ook met de rest van het beslag totdat je een stapeltje heerlijke havermoutpannenkoekjes hebt.
  4. Verdeel de pannenkoekjes op een bordje, voeg het ontdooide fruit met sap toe (eventueel kun je dit in een pannetje even verwarmen! en eventueel nog een snufje kaneel of een andere smaak maker.

Eet smakelijk!

PDF: Week 11 – havermout pannenkoekjes