contact@suzannebekkers.nl

Gegratineerde kabeljauw met wokgroente en krieltjes

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 400 g kabeljauwfilet (diepvries, ontdooid)
  • 2 uien
  • 100 g geraspte kaas
  • 900 g minikrieltjes
  • 800 g (Provençaalse) wokgroente
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  • Zet de ovengrill aan. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout en bak in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege.
  • Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaas erdoor.
  • Neem de vis uit de pan en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kaas-uimengsel erover. Zet ca. 6 min. in de oven onder de grill.
  • Maak ondertussen de wok schoon en verhit hierin de rest van de olie. Roerbak de krieltjes 3 min. Voeg de wokgroente en kruiden toe en roerbak nog 5 min. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.

 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • Energie 535 kcal
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vet 19 g
    Waarvan verzadigd 7 g
  • Voedingsvezels 8 g