Gegratineerde kabeljauw met wokgroente en krieltjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el olijfolie
- 400 g kabeljauwfilet (diepvries, ontdooid)
- 2 uien
- 100 g geraspte kaas
- 900 g minikrieltjes
- 800 g (Provençaalse) wokgroente
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Zet de ovengrill aan. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout en bak in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaas erdoor.
- Neem de vis uit de pan en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kaas-uimengsel erover. Zet ca. 6 min. in de oven onder de grill.
- Maak ondertussen de wok schoon en verhit hierin de rest van de olie. Roerbak de krieltjes 3 min. Voeg de wokgroente en kruiden toe en roerbak nog 5 min. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- Energie 535 kcal
- Eiwit 34 g
- Koolhydraten 53 g
- Vet 19 g
Waarvan verzadigd 7 g - Voedingsvezels 8 g