contact@suzannebekkers.nl

Gisteren gaf ik in samenwerking met Oefentherapie de Meierij en de Peppelaer een voorlichting over gezonde voeding en beweging gedurende de zwangerschap. Bij zo’n voorlichtingsavond is het wel zo gezellig om wat lekkers te serveren bij de koffie, maar bij een voorlichting over gezonde voeding hoort dan natuurlijk wel wat gezonds! Ik bakte gisterenmorgen daarom een heerlijke bananencake. Geen probleem, want deze cake kan je echt ‘even snel’ maken. Het is een kwestie van het mixen van de ingrediënten en dat beslag vervolgens 45 minuten in de oven zetten. Klaar is je gezonde en lekkere cake!

Ik bakte er gisteren meteen twee extra voor in de vriezer. Niet alleen fijn om wat lekkers te hebben voor bij de koffie wanneer je visite krijgt, maar het is ook gewoon een heerlijk voedzaam ontbijtje of tussendoortje! Je kan oneindig variëren met de extra ingrediënten, maar gisteren ging ik voor deze gezonde bananencake met cranberries:

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram cranberry’s (maar je kan ook kiezen voor noten, aardbeien, blauwe bessen, pitten…)

Bereidingswijze:

  1. Mix de bananen en eieren in een kom, keukenmachine of in de blender tot een glad mengsel.
  2. Voeg het meel, het bakpoeder en de kruiden toe en mix het weer tot een glad mengsel.
  3. Roer er tenslotte de toevoeging naar keuze aan toe, in dit geval de cranberry’s.
  4. Vul een (indien nodig, ingevette) bakvorm met het beslag en bak het geheel 45 minuten in een voorverwarmde over op 175 graden.

AL KLAAR ! Heeeerlijk!