contact@suzannebekkers.nl

 

Wat heb je nodig? – voor 2-3 personen
  • 300g tartaar
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 1 middelgrote broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje champignons
  • 50g geraspte 30+ kaas
  • 70g tomatenpuree
  • +- 150ml gezeefde tomaten
  • Italiaanse kruiden en peper
  • Olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de groenten in stukjes.
  • Doe een klein beetje olie in een pan, voeg de tartaar met de peper en Italiaanse kruiden toe en maak het geheel fijn.
  • Voeg vervolgens de broccoli toe. Bak circa 3 minuten door en voeg dan ook de paprika en champignons toe. Bak het geheel weer 2-3 minuten door.
  • Voeg de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe. Roer door en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Lasagne opbouwen: doe 1/3 van het mengsel in de bodem van een ovenschaal. Hierover leg je 3 lasagnebladen. Vervolgens schep je weer een deel van het mengsel in de schaal en leg je daar weer 3 lasagnebladen overheen. Tenslotte strooi je de kaas over de schotel.
  • Zet je gezonde lasagne voor ongeveer 30 minuten in de oven. Verdeel de maaltijd over de borden en smakelijk eten!

Smakelijk eten!

PDF link: Week 5 – Groenterijke lasagne met tartaar