Geroosterde kikkererwten? Dat kan toch niet lekker zijn?! Ik hoor het je denken… Maar deze geroosterde peulvruchten zijn niet alleen lekker als basis voor hummus of in een lekkere salade, je kan er ook heel makkelijk een gezonde variant voor borrelnootjes van maken. Het enige wat je hoeft te doen is ze, vóór het roosteren in de oven, marineren met kruiden naar smaak. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, vezels, B-vitamines, ijzer en zink, dus hier kan je zonder schuldgevoel van snacken! Hieronder staan twee variaties van deze geroosterde kikkererwten. Een hartige en een zoete variant, dus voor ieder wat wils 🙂
Spicy geroosterde kikkererwten
Ingrediënten voor een schaaltje:
– potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
– 1 theelepel paprikapoeder
– snuf chilipoeder
– snuf zeezout
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat de kikkererwten goed uitlekken (dep ze evt. nog extra droog met een stukje keukenrol)
– Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid ze vervolgens uit over het bakpapier
– Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.
Zoet geroosterde kikkererwten
Ingrediënten voor een schaaltje:
– potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
– 2 theelepels honing
– 2 theelepels kaneel
– snuf nootmuskaat
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat de kikkererwten uitlekken (dep ze evt. nog extra droog met een stukje keukenrol)
– Spreid de kikkererwten uit over bakpapier in een ovenschaal en zet dit 30 minuten in de oven
– Maak ondertussen een mengsel van de honing, kaneel, nootmuskaat en olie
– Na 30 minuten haal je de kikkererwten uit de oven en roer je het mengsel er door, dit zet je nog 10 minuten in de oven
TIP: Als je de geroosterde kikkererwten in een afgesloten bakje of pot in de kast zet, blijven ze nog zeker 5 dagen lekker. Een perfecte snack om mee te nemen buiten de deur!