contact@suzannebekkers.nl

Een frittata, wat is dat nou weer?! Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Het grote verschil is eigenlijk dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken, terwijl een frittata op laag vuur zachtjes wordt gegaard. Hieronder een voorbeeld van een lekker receptje, maar eigenlijk kan je er alle soorten groenten en kaas aan toevoegen die jij lekker vindt. Dit Italiaanse gerecht werd vroeger eigenlijk juist uit armoede gemaakt, omdat het gewoon werd gemaakt met alle restjes van de dag ervoor.

Je kan het lekker als ontbijt eten, maar het is ook een prima lunch of avondmaaltijd! Door de vele eiwitten uit de eieren en de kaas is het een ontzetten vullend gerecht. Als je wil kan je er natuurlijk ook nog brood of rijst bij serveren, zodat je het nog wat extra vullend maakt.. Het fijne aan dit gerecht is dat je het super makkelijk vooraf kan maken en in de koelkast kan zetten. Zo kan je het makkelijk meenemen voor onderweg of op je werk, want koud is het ook gewoon super lekker! Eigenlijk is het ook een perfecte Makkelijk Maandag, want duik zondag even de keuken in en je hoeft het maandagavond maar uit de koelkast te pakken. Hieronder een voorbeeldreceptje, maar gebruik vooral je restjes of eigen inspiratie om het helemaal naar wens te maken 🙂

 

Snelle Frittata

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 el olijfolie
 • 750 gram Italiaanse wokgroente (diepvries)
 • 8 eieren
 • 50 ml melk
 • 250 gram ricotta (verse kaas)
 • 100 gram eikenbladslamelange
 • 2 el sladressing balsamico

Bereidingswijze:

 1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de wokgroente circa 5 min.
 2. Klop de eieren los met de melk, 1/3e van de ricotta en wat peper.
 3. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in 8-10 min. stollen.
 4. Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem weer in de pan glijden.
 5. Bak de frittata nog 2-3 min. goudbruin en knapperig.
 6. Maak de sla aan met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Heb je een ovenvaste koekenpan, dan hoef je de frittata niet te keren. Zet de pan, nadat de frittata in 8-10 min. gestold is, even onder de ovengrill en laat de bovenkant van de frittata goudbruin kleuren.