contact@suzannebekkers.nl

2015-09-06-18-12-20-1

Deze tortizza met tomatenpuree, kip, paprika, maïs, champignon en mozzarella ziet er best goed uit, toch?

Of wat dacht je van deze vier tortizza’s met onder andere gerookte kip/geitenkaas/pesto of tonijn/olijven/bosui/geraspte kaas:

2014-09-30-18-15-17

Oké, ik heb mijn punt gemaakt denk ik. Zeker een keertje maken! En je móet ze haast ook wel lekker vinden, want je kan ze gewoon beleggen met wat jij het liefste op jouw pizza hebt 🙂

 

Tortizza’s

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen:

  • 6 volkoren tortilla’s
  • 1 blik gezeefde tomaten of 2 à 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
  • Eventueel groene pesto, tapenade, sambal of chilisaus om de tortizza mee te besmeren
  • 30+ geraspte kaas, geitenkaas of mozzarella
  • Toppings die jij lekker vindt, zoals champignon, ui, tomaat, paprika, olijven, maïs, courgette, rucola, ananas, kip (vleeswaar of kipfilet), tonijn uit blik (op water) of gerookte zalm.
  • Kruiden naar smaak

Suggesties: Ga bijvoorbeeld voor een tortizza met tomatenpuree, mozzarella, kip, ananas en kruiden. Net een pizza Hawaii! Of een tortizza met pesto, geitenkaas, champignons, courgette en gerookte zalm. HEEL LEKKER. Of een tortizza met tomatenpuree, sambal, tonijn, olijven, geraspte kaas en rucola. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Keuzes genoeg dus!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Als de oven warm is, leg je de tortilla’s voor een paar minuten in de oven, zodat ze al een beetje krokant worden.
  • Snijd de toppings die jij hebt gekozen ondertussen fijn.
  • Haal na een paar minuten de tortilla’s uit de oven.
  • Nu ga je de tortilla’s beleggen. Besmeer ze met een dikke laag tomatenpuree en/of eventueel een andere smeersel die jij lekker vindt. Verdeel vervolgens (natuurlijk ook optioneel) de door jou gekozen kaassoort over de tortilla’s. Beleg ze daarna met de groenten en vis- of vleeswaren die jij hebt gekozen. Strooi tenslotte de kruiden en eventueel nog wat geraspte kaas over de tortilla.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 5-10 minuten, blijf ze wel in de gaten houden.
  • Haal ze eruit en aanvallen maar!

Smakelijk eten en een fijn weekend!