contact@suzannebekkers.nl

Op zaterdag en/of zondag wordt er bij veel mensen anders en uitgebreider geluncht dan doordeweeks. Lekker rustig aan de keukentafel met een kopje koffie en de krant erbij… Heerlijk! Een boterhammetje met kaas wordt dan toch vaak een beetje saai bevonden en de oven wordt aangezet voor luxe broodjes, croissantjes of worstenbroodjes. Lekker natuurlijk, maar jammer dat het vaak niet de meest gezonde keuzes zijn. Daarom heb ik voor aankomend weekend een lekkere en gezonde lunch voor je! Een omelet met prei en paddenstoelen. Maar niet alleen lekker als lunch, aangezien veel mensen in het weekend ook niet zo staan te springen om uren in de keuken te staan. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een frietje te halen voor het avondeten, maar je kan ook deze lekkere omelet maken! Zo klaar, heel lekker, gezond en koken kan je het zeker niet noemen.

 

Omelet met prei en paddenstoelen

prei-omelet

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 200 gram fijngesneden prei
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 gram paddenstoelenmelange
  • 6 eieren
  • 4 sneetjes volkorenbrood

*Wil je dit recept maken als avondeten? Voeg dan aan het recept 2 eieren, 4 sneetjes brood en nog extra groenten toe! Je kan er ook een lekkere salade bij serveren.

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en tijm 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes voeg toe aan de prei en bak nog 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Klop ondertussen de eieren los en schenk deze over de groenten.
  • Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  • Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten.
  • Serveer met het volkorenbrood!

Smakelijk eten