Bieflapjes met spruitjes en zoete-aardappelpuree
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg zoete aardappel
- 500 g spruitjes (schoongemaakt)
- 300 g bieflappen
- 2 el olijfolie
- 2 el walnoten (grof gehakt)
- 1 el grove mosterd
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan water in 10 minuten.
- Kook tegelijkertijd de spruiten in een pan water in 6 minuten beetgaar.
- Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
- Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten.
- Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree (eventueel met een scheutje melk).
- Breng op smaak met peper en serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.
Smakelijk eten!