contact@suzannebekkers.nl

Bieflapjes met spruitjes en zoete-aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg zoete aardappel
  • 500 g spruitjes (schoongemaakt)
  • 300 g bieflappen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el walnoten (grof gehakt)
  • 1 el grove mosterd

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan water in 10 minuten.
  • Kook tegelijkertijd de spruiten in een pan water in 6 minuten beetgaar.
  • Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten.
  • Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree (eventueel met een scheutje melk).
  • Breng op smaak met peper en serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.

Smakelijk eten!