Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram (ongekookt afgewogen) quinoa
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 zalmfilets
- 1 rode paprika
- 1 courgettes
- 1 flinke broccoli
- 1 blik kidneybonen
- 2 flinke handen verse spinazie
- Peper
- (Pesto-)dressing
Bereidingswijze:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 12 minuten)
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ontdooide zalmfilets ook volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 5 minuten aan beide kanten)
- Snijd ondertussen de paprika, courgette en broccoli in stukjes
- Verhit een roerbakpan en roerbak daar de paprika, courgette en broccoli in. Voeg op het einde de kidneybonen toe en verwarm deze ook nog even mee.
- Verdeel de spinaziebladeren over de borden (als je deze ook liever mee roerbakt, kan dat natuurlijk ook)
- Verdeel vervolgens de quinoa en tenslotte het groentemengsel over de borden en leg de zalmfilets er bovenop
- Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje dressing (ik gebruikte pesto-dressing, maar chilisaus of een yoghurtdressing is er ook heel lekker bij)
Smakelijk eten